Αναπτυξιακές και μαθησιακές μειονεξίες

Ο ψυχιάτρος Δρ. Τζέιμς Κραγκ απαντά στις ερωτήσεις σας για τις νοητικές και μαθησιακές μειονεξίες.

Μπορούν άτομα με διανοητικές και αναπτυξιακές μειονεξίες να μάθουν το πρόγραμμα του Υπερβατικού Διαλογισμού;
απάντηση

Dr. Krag: Αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί, τότε μπορεί να μάθει τον Υ.Δ. Οι περισσότεροι άνθρωποι με διανοητικές δυσκολίες είναι στον "χαμηλό" ή "μεσαίο" βαθμό νοητικής καθυστέρησης. Και όλα αυτά τα άτομα μπορούν να μάθουν πολύ εύκολα τον Υπερβατικό Διαλογισμό. Δεν γνωρίζω αν κάποιος με πολύ σοβαρές αναπτυξιακές μειονεξίες θα μπορούσε να μάθει τον Υπερβατικό Διαλογισμό και ίσως άνθρωποι με μεγαλύτερους βαθμούς καθυστέρησης να μην μπορούν να τον μάθουν.

Βοηθά η άσκηση του Υ.Δ. άτομα με διανοητικές και αναπτυξιακές μειονεξίες να σκέφτονται καλύτερα;
απάντηση

Δρ. Κραγκ: Τα άτομα με διανοητικές μειονεξίες δε διαφέρουν από τους άλλους ανθρώπους στο γεγονός ότι όταν είμαστε πιο ήρεμοι και ξεκούραστοι, η σκέψη μας είναι πιο καθαρή. Όταν παίρνουμε πιο έξυπνες αποφάσεις σε κάποιες μέρες και όχι σε άλλες, αυτό δε συμβαίνει επειδή το μας IQ έχει αυξηθεί, αλλά επειδή, αλλά επειδή χρησιμοποιούμε πιο έξυπνα την ευφυΐα που ήδη έχουμε. Ο Υ.Δ. βοηθάει τον άνθρωπο να αποκτήσει και να διατηρήσει περισσότερη νευρολογική σταθερότητα, είτε κάποιος έχει διανοητικές μειονεξίες είτε ιδιοφυΐα.

Επιστημονικές μελέτες

Ολοκλήρωση της προσωπικότητας

Εκπαίδευση προετοιμασίας

 

Δρ. Τζέιμς Κραγκ

James Krag MD

Ο Δρ. Τζέιμς Κραγκ είναι μέλος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, πρόεδρος του Ψυχιατρικού Συλλόγου της Βιρτζίνια και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχιάτρων για τέσσερα χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι ιατρικός διευθυντής στο Liberty Point, ένα κέντρο θεραπείας για εφήβους με ψυχιατρικά προβλήματα.