Επιληψία

Ο Δρ. Τζέιμς Κραγκ απαντά στις ερωτήσεις σας για την επιληψία και εξηγεί τα οφέλη του Υπερβατικού Διαλογισμού.

Μπορούν άτομα με επιληψία να ασκήσουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό; Η αύξηση του συγχρονισμού στα εγκεφαλικά κύματα δεν θα τους κάνει να έχουν περισσότερες κρίσεις επιληψίας;
απάντηση

Δρ. Κραγκ: Σίγουρα άτομα με επιληψια μπορούν να ασκήσουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό. Συνήθως οι επιληψίες εμφανίζονται περισσότερο όταν το άτομο έχει άγχος ή είναι κουρασμένο. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μειώνει το στρες και παράγει περισσότερη νευρολογική σταθερότητα. Επομένως, ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι κάτι επιβοηθητικό. Και ένα άτομο με επιληψία μπορεί να απολαύσει και όλα τα άλλα οφέλη του Υπερβατικού Διαλογισμού, όπως: καλύτερη καρδιακή υγεία, μείωση του στρες, βελτίωση στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς και περισσότερη ηρεμία και ικανότητα συγκέντρωσης.

Θα μειώσει την ανάγκη για φάρμακα για τους σπασμούς η άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού;
απάντηση

Δρ. Κραγκ: Δεν θα ήταν σοφό να περιμένει κάποιος μείωση της φαρμακευτικής αγωγής αμέσως μόλις αρχίσει τον Υπερβατικό Διαλογσιμό. Όμως, αν υπάρξει μείωση των κρίσεων επιληψίας για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε είναι πιθανό ο νευρολόγος σας να αρχίσει να μειώνει σταδιακά τη φαρμακευτική σας αγωγή, για να αποφασίσει αν είναι απαραίτητη.

Δρ. Τζέιμς Κραγκ

James Krag MD

Ο Δρ. Τζέιμς Κραγκ είναι μέλος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, πρόεδρος του Ψυχιατρικού Συλλόγου της Βιρτζίνια και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχιάτρων για τέσσερα χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι ιατρικός διευθυντής στο Liberty Point, ένα κέντρο θεραπείας για εφήβους με ψυχιατρικά προβλήματα.