Τα οφέλη του Υπερβατικού Διαλογισμού στην κοινωνία 

Η δημιουργία παγκόσμιας ειρήνης δεν είναι ο πιο δημοφιλής λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μάθουν τον Υ.Δ. Αλλά αυτός ήταν ο στόχος του Μαχαρίσι, όταν παρουσίασε τον Υπερβατικό Διαλογισμό για πρώτη φορά, το 1958.

 

Ο Μαχαρίσι έδωσε έμφαση στο γεγονός η προσωπική ειρήνη του κάθε ατόμου είναι η βάση της παγκόσμιας ειρήνης. Χρησιμοποίησε την εξής αναλογία: όπως δεν μπορούμε να έχουμε ένα πράσινο δάσος χωρίς πράσινα δέντρα, έτσι δεν μπορούμε να έχουμε και έναν ειρηνικό κόσμο, χωρίς ειρηνικούς ανθρώπους. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί ειλικρινείς άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία ειρήνης, η δημιουργία ειρήνης απαιτεί κάτι περισσότερο από μία ψυχολογική πίστη στην ειρήνη. Η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μίας αλλαγής στο πιο βαθύ επίπεδο του ανθρώπινου νου και μέσω μιας αντίστοιχης αλλαγής στο σώμα. Ο Μαχαρίσι εξήγησε ότι όταν ο νους και το σώμα βρίσκονται σε βαθιά ειρήνη, τότε κάθε σκέψη, κάθε λόγος και κάθε πράξη αυτόματα ακτινοβολεί αρμονία στο περιβάλλον.

video: Peace from the Quantum Level

Ειρήνη από το κβαντικό επίπεδο
(5 mins) Δρ. Τζον Χάγκελιν,
κβαντικός φυσικός

Η δύναμη της συλλογικής συνειδητότητας

Μεγάλος αριθμός επιστημονικών μελετών, που έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, αποδεικνύει ότι η πολύ ισχυρή μείωση του στρες μέσω του Υπερβατικού Διαλογισμού δημιουργεί μία επίδραση ηρεμίας που εξαπλώνεται στην κοινωνία.
Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων ασκεί τον Υπερβατικό Διαλογισμό και τις προηγμένες τεχνικές του ομαδικά,  σημειώνεται μία θεαματική, άμεση μείωση του κοινωνικού στρες, του εγκλήματος, της βίας και του πολέμου - και αύξηση της συνοχής, της θετικότητας και της ειρήνης στην κοινωνία ως σύνολο.
Η μοναδική αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου στην πρόληψη της κοινωνικής βίας, της τρομοκρατίας και του πολέμου έχει επαληθευτεί από πάνω από 50 επιδείξεις και 23 επιστημονικές μελέτες. Αυτές οι μελέτες έχουν εξεταστεί πολύ προσεκτικά από ανεξάρτητους ειδικούς και έχουν γίνει δεκτές για δημοσίευση σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.

Ελευθερία μέσα στα κάγκελα - Ο Υ.Δ. στις φυλακές
(5 mins)

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Dr. Huw Dixon
Καθηγητής οικονομίας στο Cardiff Business School

"Έχω μελετήσει τις επιστημονικές μελέτες για το Φαινόμενο Μαχαρίσι, που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τώρα υπάρχουν πολύ ισχυρές και συνεκτικές αποδείξεις που δείχνουν ότι [αυτή η μέθοδος] αποτελεί μία απλή και οικονομική λύση για πολλά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Τα ευρήματα αυτών των επιστημονικών μελετών είναι τόσο ισχυρά, που χρήζουν άμεσης εφαρμογής από τους ιθύνοντες για την κυβερνητική πολιτική."

Ugandan school introduces TM

Σχολείο στην Ουγκάντα χρησιμοποιεί τον Υπερβατικό Διαλογισμό.

(1:33)