Μύθοι για τον Υπερβατικό Διαλογισμό

Δεν περιλαμβάνει έλεγχο του νου ή νοητική πειθαρχία.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός (Υ.Δ.) είναι ριζικά διαφορετικός από άλλες τεχνικές διαλογισμού. Δεν περιλαμβάνει έλεγχο του νου ή νοητική πειθαρχία. Δεν πρόκειται για συγκέντρωση, ούτε για ανατολική φιλοσοφία. Στον Υ.Δ. δεν προσπαθούμε να παρατηρήσουμε τις σκέψεις μας. Δεν προσπαθούμε να ελέγξουμε την αναπνοή μας, ή τους μύες μας. Στον Υ.Δ., δεν χρειάζεται ούτε καν να προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε. Μαθαίνουμε μία τεχνική που επιτρέπει να συμβεί μία εντελώς φυσική διαδικασία - μία διαδικασία που ανήκει στη φύση του νου: Αυτή η διαδικασία ονομάζεται υπέρβαση.

Εύκολος στην άσκηση και απολαυστικός

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός δεν απαιτεί καθόλου προσπάθεια. Οποιοσδήποτε μπορεί να τον ασκήσει, ακόμα και τα παιδιά. Όταν διαλογιζόμαστε, καθόμαστε άνετα με τα μάτια κλειστά, σιωπηλά, και δεν υπάρχει ανάγκη να καθίσουμε σε κάποια άβολη στάση. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε θα τα μάθετε στο σεμινάριο του Υ.Δ.

Δεν είναι αντίθετος με τα ενδιαφέροντά σας

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μία απλή τεχνική που βοηθά την χαλάρωση, εξαλείφει το στρες και παρέχει σωματική και νοητική ενέργεια. Η τεχνική του Υ.Δ. δεν είναι αντίθετη με οποιεσδήποτε θρησκευτικές ή άλλες αντιλήψεις που έχετε. Ο Υ.Δ. είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για τον πολυάσχολο, σύγχρονο, δυτικό τρόπο ζωής. Όσο πιο πολυάσχολοι είμαστε, τόσο πιο σημαντικό είναι να ξεκουραζόμαστε αρκετά.

Video: TM enhances brain's executive functioning

Ο Υ.Δ. βελτιώνει τη διοικητική λειτουργία του εγκεφάλου (8 λεπτά)
Δρ. Άλαρικ Αρενάντερ, Κέντρο για τον Εγκέφαλο, τη Συνειδητότητα και την Επίγνωση

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Gary Kaplan, MD

Γκάρι Π. Κάπλαν
Λέκτορας καθηγητής Νευρολογίας στο New York University School of Medicine

"Αν έχεις μία τεχνική που ασκείται 2 φορές την ημέρα, που σου επιτρέπει να είσαι δυναμικός στη δραστηριότητά σου και, παρ' όλα αυτά, να μην συσσωρεύεις το στρες που καταστρέφει την υγεία σου, τότε κατέχεις το μυστικό της καλής υγείας."

Steve Collins, actor

Στιβ Κόλινς, ηθοποιός.  
είναι πιο γνωστός για τον ρόλο του ως Διοικητής Γουίλαρντ Ντέκερ στην ταινία "Σταρ Τρεκ"

"Αυτό που λατρεύω στον Υ.Δ. είναι ότι δεν απαιτεί καμία αλλαγή στη ζωή σου για να έχει αποτελέσματα."