Υπερβατικός Διαλογισμός και Υγεία

Πολλοί γιατροί ασκούν οι ίδιοι τον Υπερβατικό Διαλογισμό και το συνιστούν στους ασθενείς τους.

Σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να διαβάσετε απαντήσεις που έχουν δώσει γιατροί σε ερωτήσεις για διάφορες παθήσεις και διαταραχές. "Τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές", που έχουν συγκρίνει ευθέως τον Υπερβατικό Διαλογισμό με άλλα προγράμματα, έχουν βρει ότι ο Υ.Δ. είναι: πιο αποτελεσματικός στο να φέρνει ξεκούραση και χαλάρωση που διαρκεί, πιο αποτελεσματικός στη μείωση των ορμονών του στρες στην καθημερινή ζωή και πιο αποτελεσματικός στην προώθηση της υγείας και της μακροζωίας.

"Έμαθα τον Υ.Δ. 25 χρόνια πριν και, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Δεν έχω ιδέα πώς θα τα κατάφερνα να εργάζομαι τόσες ώρες κάθε μέρα ως παθολόγος, χωρίς αυτή την τεχνική που μειώνει το στρες και μου φορτίζει τις μπαταρίες. Έχω δει, κυριολεκτικά, χιλιάδες ανθρώπους να οφελούνται από τον Υ.Δ. και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα."
Δρ. Ελίζαμπεθ Γιάνγκ, παθολόγος

Η αποκατάσταση της ισορροπίας και της καλής υγείας

Οι νέες εξελήξεις στον τομέα της υγείας συνεχώς μας προσφέρουν τις πιο σύγχρονες λύσεις στα θέματα της υγείας. Αλλά υπάρχει μία πολύ απλή λύση για τη δημιουργία ολικής ευεξίας: το να επιτρέψουμε στην εσωτερική ευφυΐα του σώματος να επαναφέρει την ισορροπία και την καλή υγεία. Η ξεκούραση επιτρέπει στους φυσικούς μηχανισμούς θεραπείας του σώματος να λειτουργήσουν πλήρως. Όταν δεν ξεκουραζόμαστε αρκετά βαθιά, τότε το σώμα τείνει να λειτουργεί προβληματικά και έτσι δημιουργούνται προβλήματα που σχετίζονται με το στρες. Θεωρείται ότι 80% των επισκέψεων σε γιατρούς γίνονται για προβλήματα που σχετίζονται με το στρες. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός δημιουργεί μία κατάσταση βαθύτατης ξεκούρασης, η οποία, με φυσικό τρόπο, διαλύει ακόμα και το βαθιά ριζωμένο στρες και την βαθιά ριζωμένη κούραση. Με αυτό τον τρόπο αναζωογονεί το σώμα και βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία.

Κάτι παραπάνω από ξεκούραση: από τη βελτίωση της υγείας στην προσωπική ανάπτυξη

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός παρέχει ξεκούραση, αλλά και κάτι πολύ βαθύτερο. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός βαθιάς ξεκούρασης και διεύρυνσης της επίγνωσης. Αυτή η κατάσταση "ήρεμης εγρήγορσης"  ξεχωρίζει τον Υπερβατικό Διαλογισμό από άλλες τεχνικές χαλάρωσης και δραστηριότητες που μειώνουν τις εντάσεις, όπως η γυμναστική ή η μουσική. Οι άνθρωποι που ασκούν τον Υ.Δ. λένε ότι μετά τον διαλογισμό αισθάνονται ήρεμοι και έχουν νοητική διαύγεια Και ενέργεια, όπως αισθάνεσαι στις καλύτερές σου μέρες. Ο Υ.Δ. σου δημιουργεί αυτή την εμπειρία κάθε μέρα, όλη μέρα. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι επίσης χρήσιμος στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, που είναι συνήθως Συνδεδεμένα με το στρες, όπως οι ημικρανίες, το έλκος, η υψηλή πίεση του Αίματος, η στηθάγχη, το άσθμα, το άγχος, η αϋπνία, καθώς και η κατάχρηση του αλκοόλ, των τσιγάρων και των μη-συνταγογραφημένων φαρμάκων. Με την καθημερινή άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού, η υγεία του νου, του σώματος και των συναισθημάτων γίνεται ιδανική, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής, περισσότερη ευτυχία και επιτυχία.