Οι ερωτήσεις σας για τον Υπερβατικό Διαλογισμό

Πόση ώρα θα αφιερώνω στον Υ.Δ.;

20 λεπτά, 2 φορές την ημέρα. Συχνά αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς καμία αλλαγή στην καθημερινότητα. Επίσης, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η αυξημένη ενέργεια και διαύγεια που αποκομίζουν από τον Υπερβατικό Διαλογισμό τους βοηθάει να εξοικονομούν χρόνο.

Μπορούν όλοι να τον μάθουν; Εγώ δεν μπορώ να ηρεμήσω τον νου μου.

Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τον Υπερβατικό Διαλογισμό. Η τεχνική επιτρέπει στη δραστηριότητα του νου να ηρεμίσει, με φυσικό τρόπο, ώσπου η δραστηριότητα του νου ησυχάζει εντελώς, αλλά ο νους παραμένει σε πλήρη εγρήγορση. Είναι πάρα πολύ απλός.

Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσω να έχω οφέλη;

Όχι. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη του τακτικού Υπερβατικού Διαλογισμού είναι συσσωρευτικά, αλλά οι καινούριοι διαλογιζόμενοι συχνά παρατηρούν ότι φαίνονται και αισθάνονται καλύτερα σχεδόν αμέσως.

Από πού προέρχεται ο Υπερβατικός Διαλογισμός

Η γνώση του Υπερβατικού Διαλογισμού έχει διατηρηθεί ζωντανή και αγνή στη Βεδική παράδοση της Ινδίας, η οποία είναι η αρχαιότερη παράδοση γνώσης στον κόσμο. Αυτή η γνώση έχει περάσει από δάσκαλο σε μαθητή, από γενιά σε γενιά, για χιλιάδες χρόνια.
Η γνώση του Υπερβατικού Διαλογισμού έχει διατηρηθεί ζωντανή και αγνή στη Βεδική παράδοση της Ινδίας, η οποία είναι η αρχαιότερη παράδοση γνώσης στον κόσμο. Αυτή η γνώση έχει περάσει από δάσκαλο σε μαθητή, από γενιά σε γενιά, για χιλιάδες χρόνια. Εδώ και περίπου 50 χρόνια, ο Μαχαρίσι, ο εκπρόσωπος της Βεδικής παράδοσης στην εποχή μας, έφερε στο φως τον Υπερβατικό Διαλογισμό, αναβιώνοντας τη γνώση και την εμπειρία των ανώτερων καταστάσεων συνειδητότητας, σε αυτή την κρίσιμη εποχή για την ανθρωπότητα. Όταν διδάσκουμε τον Υπερβατικό Διαλογισμό σήμερα, διατηρούμε τις ίδιες διαδικασίες που χρησιμοποιούνταν πάντοτε και έτσι διασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα της τεχνικής.

Θα γίνω τόσο ήρεμος που θα γίνω απαθής;

Όχι. Άνθρωποι σε υπεύθυνες επαγγελματικές θέσεις που αρχίζουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό βρίσκουν ότι η αποβολή του στρες τους δίνει νοητική διαύγεια, ενέργεια και δυναμισμό. Επίσης, ας λάβουμε υπόψη μας τα πολλά οφέλη του Υ.Δ. για την υγεία και τη βελτίωση των σχέσεων με φίλους και συγγενείς.

Θα χρειαστεί να μελετήσω πολύ;

Όχι. Αντιθέτως, ο Υπερβατικός Διαλογισμός δεν απαιτεί καθόλου νοητική προσπάθεια. Όλα αυτά που χρειάζεται να ξέρετε θα σας τα εξηγήσει ο δάσκαλός σας με απλά λόγια, όταν θα το μάθετε.

Θα είναι ο Υ.Δ. αντίθετος με τις αντιλήψεις μου;

Όχι. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι απλώς μια τεχνική που βοηθάει την ξεκούραση, διαλύει το στρες και παράγει σωματική και νοητική ενέργεια. Η τεχνική δεν είναι αντίθετη με οποιεσδήποτε θρησκευτικές ή άλλες αντιλήψεις σας. Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι πολλοί συχνά έχουν την εμπειρία ότι ο τακτικός διαλογισμός τους δίνει νοητική διαύγεια και τους βοηθά να πετύχουν τους υψηλότερους στόχους τους.

Έχω ιστορικό προβληματικής υγείας. Θα μπορώ να διαλογιστώ με ασφάλεια;

Ναι. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι απόλυτα ασφαλής. Φυσικά, αν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, τότε συστήνουμε να συνεχίσετε να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας.
Μάλιστα, ένας μεγάλος και αυξανόμενος αριθμός γιατρών ασκούν τον Υπερβατικό Διαλογισμό και τον συστήνουν στους ασθενείς τους.
Τα οφέλη του Υ.Δ. στην υγεία είναι πάρα πολλά και έχουν εξεταστεί με αυστηρότητα, κυριολεκτικά σε εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες, δημοσιευμένες σε ιατρικά περιοδικά κύρους.

Αλλά, σε τελική ανάλυση, είναι πραγματικά συμβατός με τον σημερινό, δυτικό τρόπο ζωής;

Απολύτως! Μάλιστα όσο πιο πολλές υποχρεώσεις έχουμε, τόσο πιο σημαντικό είναι να βιώνουμε βαθιά ξεκούραση, να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας.

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Το Μπεστ Σέλερ των
Νιου Γιόρκ Τάιμς,
από τον Νόρμαν Ρόζενθαλ

Transcendence: Healing and Transformation through Transcendental Meditation

Transcendence: Healing and Transformation through Transcendental Meditation

"Το καλύτερο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ για τον Υ.Δ.!" Ντέιβιντ Λιντς

Διαθέσιμο για αγορά μέσω ίντερνετ

Nazira, student, on TM

Ναζίρα, φοιτήτρια

"Είναι καταπληκτικό ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τον Υ.Δ. Δεν σχετίζεται με θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Οι καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο αναφέρουν συχνά ότι είμαι πάντα χαρούμενη και χαμογελάω. Με βοηθάει να αισθάνομαι πιο ήρεμη και να είμαι ανοιχτή στα πάντα."