Τι είναι η Υπέρβαση

Όταν ασκούμε τον Υπερβατικό Διαλογισμό, βιώνουμε μία κατάσταση στην οποία ο νους είναι εντελώς σιωπηλός, αλλά σε πλήρη εγρήγορση.

"Υπερβαίνω" σημαίνει "πηγαίνω υπεράνω". Όταν ο νους έχει βρεθεί υπεράνω όλης της δραστηριότητας, τότε έχει την εμπειρία του εσωτερικού Εαυτού, ο οποίος είναι τέλεια γαλήνη, Υπερβατική Συνειδητότητα.

Βίωσε τον εσωτερικό Εαυτό

"Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πάνε βαθιά μέσα τους και να διαποτίσουν τον νου τους με εσωτερική ευτυχία, με αυτή την απεριόριστη καθαρή ευφυΐα που υπάρχει στην πηγή της σκέψης." – Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι

Μία κατάσταση αγνής συνειδητότητας

Αν χρησιμοποιήσουμε μία αναλογία, οτι ο νους είναι όπως ο ωκεανός, ο οποίος κινείται συνεχώς στην επιφάνεια, αλλά είναι σιωπηλός και έχει τεράστια δύναμη στο βάθος του. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός επιτρέπει στον νου να φτάσει, χωρίς καμία προσπάθεια, στον ήσυχο βυθό του ωκεανού - και να ανανεωθεί από αυτή την απεριόριστη κατάσταση της καθαρής συνειδητότητας. Καθώς ο νους ησυχάζει, η αναπνοή γίνεται πολύ απαλή και οι μύες χαλαρώνουν βαθιά. Ο νους βουτάει προς τα μέσα του, ώσπου φτάνει σε μια κατάσταση υπεράνω σκέψης, στο πιο σιωπηλό, γαλήνιο επίπεδο της συνειδητότητας, τον εσωτερικό σας Εαυτό.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός, σε σύγκριση με άλλες τεχνικές

Η υπέρβαση είναι αυτό που κάνει τον Υπερβατικό Διαλογισμό ριζικά διαφορετικό από όλες τις άλλες τεχνικές.

Όλες οι άλλες τεχνικές περιλαμβάνουν είτε συγκέντρωση (έλεγχο του νου ή της προσοχής), είτε στοχασμό (κάποια διαδικασία σκέψης). Ως αποτέλεσμα, τα άλλα είδη διαλογισμού διατηρούν τη δραστηριότητα του νου - πράγμα που εμποδίζει τη διαδικασία της υπέρβασης.

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Μία τεχνική που δεν περιλαμβάνει προσπάθεια

Προσωπική εμπειρία από την πρώτη μέρα άσκησης του Υ.Δ.:

"Χωρίς να ξέρω τι να περιμένω, άρχισα να βιώνω αυτόματα βαθύτερα και βαθύτερα επίπεδα ξεκούρασης, σαν να βυθιζόμουν μέσα στην καρέκλα μου. Μετά, για λίγη ώρα, ίσως για ένα ή περισσότερα λεπτά, βίωσα μία σιωπηλή εσωτερική κατάσταση χωρίς σκέψεις: απλώς καθαρή επίγνωση χωρίς τίποτα άλλο. Μετά ξαναπόκτησα την επίγνωση του περιβάλλοντος. Και αυτή η εμπειρία με άφησε με μία βαθιά κατάσταση άνεσης, εσωτερικής ανανέωσης και ευτυχίας."