Συνειδητότητα και Δημιουργικότητα
(4 λεπτά)
Ντέιβιντ Λιντς, σκηνοθέτης

Συνειδητότητα και Δημιουργικότητα

"Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι ένας απλός τρόπος για να βουτήξεις χωρίς προσπάθεια μέσα σου και να βιώσεις έναν ωκεανό αγνής συνειδητότητας, αγνής δημιουργικότητας, αγνής γνώσης.
Είναι μία μοναδική εμπειρία, αλλά επίσης πολύ γνώριμη: είναι ο ίδιος σου ο Εαυτός."

Ντέιβιντ Λιντς, σκηνοθέτης και διευθυντής του "Ιδρύματος Ντέιβιντ Λιντς, για εκπαίδευση Βασισμένη στη Συνειδητότητα και Παγκόσμια Ειρήνη".

Αύξηση της ευφυΐας και της δημιουργικότητας

Το μυαλό δεν είναι πλήρως "συναρμολογημένο" όταν γεννιόμαστε. Μέσω της φυσικής διαδικασίας της ωρίμανσης και της εμπειρίας, ο εγκέφαλος αλλάζει συνεχώς, για να υποστηρίξει όλες τις σκέψεις, τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά μας. Η συνεχής αναδημιουργία του εγκεφάλου είναι μια δυναμική διαδικασία.

Η εμπειρία της ήρεμης εγρήγορσης στον Υπερβατικό Διαλογισμό δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του πλήρους δυναμικού του ανθρώπου, για μέγιστη ευφυΐα και δημιουργικότητα, χωρίς καμία προσπάθεια. Ταυτόχονα προλαμβάνει τα καταστροφικά αποτελέσματα του στρες στον εγκέφαλο.

The Journal of Creative Behaviour
1979 13:169–180

Αύξηση της δημιουργικότητας

Η δημιουργικότητα αυξήθηκε σε άτομα που έμαθαν τον Υπερβατικό Διαλογισμό, σε σχέση με ομάδα ελέγχου, όπως μετρήθηκε από την πρωτοτυπία στη σχεδίαση εικόνων, μετά από 5 μήνες άσκησης του Υ.Δ. Επίσης βρέθηκε και αύξηση της δημιουργικότητας, όταν αυτή μετρήθηκε με την ευελιξία στη σχεδίαση εικόνων και τη λεκτική ευχέρεια (δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα).

video: Oprah on TM

Ο νους κατά τη διάρκεια της Υπέρβασης (6 λεπτά)
Δρ. Φρεντ Τράβις, διευθυντής του Κέντρου για τον Εγκέφαλο, τη Συνειδητότητα και την Επίγνωση

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Κλέαρ Γουιντέρινγκαμ
επαγγελματίας ζωγράφος

"Θεωρώ ότι η ζωγραφική με νερομπογιές είναι μία αγνή μορφή τέχνης. Πρέπει να έχεις ελευθερία, διαύγεια στο νου και γαλήνη για να ζωγραφίσεις. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός πραγματικά με βοηθάει σε αυτό. Επίσης, λόγω του Υ.Δ., το έργο μου είναι πιο δημιουργικό και πιο αυθόρμητο."

Τζέιν Μπενς
δασκάλα δημοτικού σχολείου

"Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μου δίνει την εσωτερική δύναμη να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου, σε ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα ως δασκάλα δημοτικού σχολείου. Ως αποτέλεσμα του Υ.Δ., έχω πολλές δημιουργικές ιδέες και μπορώ να ανταποκριθώ πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες κάθε παιδιού. Επίσης επικοινωνώ πολύ καλά και εύκολα με τα παιδιά. Και πολλοί άνθρωποι εντυπωσιάζονται από την χαρούμενη και ήρεμη κατάσταση που επικρατεί στην τάξη. Γνωρίζω ότι αυτό αποτελεί απλώς μία αντανάκλαση της ευτυχίας και της ηρεμίας που ο Υ.Δ. μου χαρίζει κάθε πρωί και κάθε απόγευμα."