Οι επιστημονικές μελέτες με μια ματιά

Οι επιστημονικές μελέτες για τον Υπερβατικό Διαλογισμό αποτελούν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο σύνολο επιστημονικών μελετών από οποιοδήποτε πρόγραμμα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Περισσότερες από 600 επιστημονικές μελέτες εχουν διεξαχθεί για τον Υπερβατικό Διαλογισμό, σε 250 ανεξάρτητα πανεπιστήμια και ιδρύματα σε 33 χώρες. Αυτές οι μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερα από 150 από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά του κόσμου και δείχνουν σπουδαία οφέλη σε όλες τις πλευρές της ζωής: στον νου, στο σώμα, στο περιβάλλον και στην κοινωνία ως σύνολο.

Οφέλη σε όλες τις πλευρές της ζωής

Οι μελετητές έχουν καταλήξει ότι ο Υπερβατικός Διαλογισμός αναζωογονεί την εσωτερική ευφυΐα του σώματος και έτσι υποστηρίζει την έμφυτη ικανότητα του σώματος να θεραπεύει τον εαυτό του. Εδώ θα βρείτε αναφορές σε επιστημονικές μελέτες δημοσιευμένες στα κορυφαία - αξιολογημένα από ειδικούς επιστήμονες - ιατρικά και ακαδημαϊκά περιοδικά του κόσμου. Οι μελέτες αυτές δείχνουν οφέλη σε όλες τις πλευρές της ζωής.

Επίσημη αναγνώριση και υποστήριξη

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α. έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια - και συνεχίζει να χρηματοδοτεί - τις μελέτες για τον Υπερβατικό Διαλογισμό, σχετικά με την πρόληψη και θεραπεία των καδιακών παθήσεων, της υπέρτασης και των εμφραγμάτων.

Αυτές οι μελέτες μέχρι τώρα έχουν δείξει:

  • Μείωση των παραγόντων κινδύνου για την υπέρταση, τον διαβήτη και την παχυσαρκία (American Medical Association's Archives of Internal Medicine)
  • Αύξηση του μέσου όρου ζωής (American Journal of Cardiology)
  • Μείωση της σκλήρυνσης των στεφανιαίων αρτηριών (American Heart Association's Stroke)
  • Περισσότερη μείωση της υψηλής πίεσης, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους (Ethnicity & Disease)
  • Μείωση της καρδιακής ανεπάρκειας (Ethnicity & Disease)
  • Μείωση της ανάγκης για φάρμακα για την υπέρταση (American Journal of Hypertension)
  • Βελτίωση της αντίδρασης του εγκεφάλου στο στρες και στον πόνο (NeuroReport)