Η Υπέρβαση είναι η βάση της Φώτισης

Κανονικά στη ζωή βιώνουμε το πολυάσχολο, δραστήριο, καθημερινό επίπεδο του νου. Αλλά, όταν ασκούμε τον Υπερβατικό Διαλογισμό, βιώνουμε μία κατάσταση στην οποία ο νους φτάνει σε πλήρη σιγή, αλλά και σε πλήρη εγρήγορση ταυτόχρονα.

"Υπερβαίνω" σημαίνει "πηγαίνω υπεράνω" και αυτή είναι η υπερβατική κατάσταση: η κατάσταση στην οποία ο νους έχει φτάσει υπεράνω όλης της δραστηριότητας. Αυτή είναι η εμπειρία του εσωτερικού Εαυτού, ο οποιός είναι τέλεια γαλήνη.
Η υπέρβαση είναι μία φυσική και συμπαντική εμπειρία, που είναι γνωστή σε όλους τους πολιτισμούς. Παρόλα αυτά, βιώνεται πολύ σπάνια και συνήθως κατά τύχη. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι ένας συστηματικός τρόπος για φτάνει κάποιος στην υπέρβαση και μπορεί να τον ασκήσει οποιοσδήποτε.
Χωρίς αυτή την εμπειρία της υπέρβασης, βιώνουμε μόνο την διαρκώς μεταβαλλόμενη πλευρά της ζωής. Οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τα σχέδιά μας, οι αναμνήσεις μας - τα πάντα αλλάζουν συνεχώς. Και για αυτό αισθανόμαστε όλο και πιο αποξενωμένοι από τη μη-μεταβαλλόμενη, εσωτερική πλευρά της ζωής - τον Εαυτό.
Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι όταν μαθαίνουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό, αρχίζουν να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι, πιο ενωμένοι με τον εαυτό τους, πιο πλήρεις και ευτυχισμένοι.

Η Φώτιση

"Η Φώτιση είναι η κανονική, φυσική κατάσταση της υγείας για το σώμα και τον νου. Είναι αποτέλεσμα της πλήρους ανάπτυξης της συνειδητότητας και εξαρτάται από την τέλεια και αρμονική λειτουργία του κάθε τμήματος του σώματος και του νευρικού συστήματος. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί το πλήρες δυναμικό του νου και του σώματος με αυτό τον τρόπο, η κάθε σκέψη και πράξη του είναι αυθόρμητα σωστή και υποστηρίζει τη ζωή. Αυτή είναι η ζωή ελεύθερη από τα βάσανα, η ζωή στην πληρότητά της, στην πλήρη αξία της."

Μαχαρίσι

Η επιθυμία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας

Η επιθυμία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να κατανοήσουμε τη σχέση μας με το σύμπαν είναι φυσική. Για αιώνες, αυτή η επιθυμία έχει εμπνεύσει αγίους και σοφούς να στρέψουν την προσοχή τους προς τα μέσα τους και να αναζητήσουν τη φώτιση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον για τον Υπερβατικό Διαλογισμό, λόγω των απλών και πρακτικών καθημερινών οφελών της τεχνικής.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και οι άνθρωποι που θέλουν να μάθουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό για λόγους που ίσως είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια: για αυτογνωσία, εσωτερική γαλήνη, πνευματική ανάπτυξη και φώτιση. Όλοι αυτοί είναι θεμιτοί λόγοι για να μάθει κανείς τον Υ.Δ. και είναι ακριβώς αυτό που παρέχει ο Υπερβατικός Διαλογισμός.
Ο Υπερβατικός Διαλογισμός επιτρέπει σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στη βαθύτατη σιγή του εσωτερικού εαυτού, που βρίσκεταιβαθιά μέσα σε όλους τους ανθρώπους. Με την τακτική άσκηση, η γαλήνη και η ευτυχία αυτής της εσωτερικής εμπειρίας γίνονται, με φυσικό τρόπο, ένα κομμάτι της καθημερινής ζωής, πράγμα που οδηγεί στη φώτιση: τη ζωή με πλήρως ανεπτυγμένη καρδιά, πλήρως ανεπτυγμένο νου και πλήρως ανεπτυγμένη ψυχή.

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Lynette Jones

Λιννέτ Τζόουνς
Δασκάλα σε σχολή τυφλών

"Όταν η μητέρα μου απεβίωσε, εψαχνα για κάτι στη ζωή και πραγματικά δεν ήξερα πού να το αναζητήσω. Τυχαία, μία μέρα, μια γνωστή μου μου ανέφερε ότι οργάνωνε μία εισαγωγική διάλεξη για τον Υπερβατικό Διαλογισμό στο σπίτι της. Κατάφερα να πείσω το σύζηγό μου να έρθει και αυτός και δεν το μετανιώσαμε ποτέ. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μας έχει αλλάξη τη ζωή με πολύ θετικό τρόπο, τόσο πνευματικά, όσο και υλικά. Έχουμε βρει την ισορροπία, την ευγνωμοσύνη και τη γαλήνη στη ζωή μας. Αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική ζωή μας. Εύχομαι να συνειδητοποιήσουν περισσότεροι άνθρωποι τα υπέροχα οφέλη που έχει ο Υπερβατικός Διαλογισμός."