Πώς διαφέρει ο Υπερβατικός Διαλογισμός 

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μοναδικός. Είναι ριζικά διαφορετικός από άλλα συστήματα διαλογισμού και χαλάρωσης. Μία πρόσφατη μελέτη για την εγκεφαλική δραστηριότητα στον διαλογισμό, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Consciousness and Cognition χωρίζει τους διαλογισμούς σε τρεις βασικές κατηγορίες: συγκέντρωση, ανοιχτή παρακολούθηση ή "mindfulness" και αυτόματης αυτο-υπέρβασης: μία νέα κατηγορία που εισήγαγαν οι συγγραφείς, για να περιγράψουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό.

Αγνός και απλός

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι η πιο αγνή, η πιο απλή και η πιο αποτελεσματική μέθοδος διαλογισμού που υπήρξε ποτέ στον κόσμο. Έχει αναβιωθεί από τους μεγαλύτερους σοφού της Βεδικής Παράδοσης και είναι η αγνή τεχνική της Υπέρβασης - της εμπειρίας της πιο απλής,της πιο ισχυρής κατάστασης της ανθρώπινης επίγνωσης. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός δεν έχει μολυνθεί από κανενός είδους ελέγχου του νου ή διαδικασίας σκέψης.

Χωρίς προσπάθεια

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι επίσης η μόνη τεχνική που δεν απαιτεί καθόλου προσπάθεια. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η έλλειψη προσπάθειας υποδηλώνει την φυσικότητα. Και η φυσικότητα είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητα, απλώς επειδή η Φύση γνωρίζει καλύτερα πώς να δημιουργήσει τη βέλτιστη λειτουργία του σώματος και του νου. Άφθονες επιστημονικές μελέτες που διεξήχθησαν για δεκαετίες δείχνουν όχι μόνο τα πλούσια οφέλη του Υπερβατικού Διαλογισμού, αλλά επίσης δείχνουν ότι αυτά τα οφέλη δεν τα έχουν άλλες τεχνικές διαλογισμού και χαλάρωσης, όπως συχνά υποθέτει ο κόσμος.

video: Oprah on TM

Είναι όλοι οι διαλογισμοί το ίδιο;
Δρ. Φρεντ Τράβις (4 λεπτά)

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Δρ. Τζέιμς Κραγκ, ψυχίατρος:

"Αν οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ένα συγκεκριμένο φάρμακο θεραπεύει μια αρρώστια, θα ήταν ανεύθυνο και παράλογο να συμπεράνουμε ότι όλα τα φάρμακα μπορούν να θεραπεύσουν αυτή την αρρώστια. Με τον ίδιο τρόπο, οι επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει για τον Υπερβατικό Διαλογισμό δεν πρέπει να γενικευτούν και να θεωρηθεί ότι αναφέρονται και σε άλλες τεχνικές που ονομάζονται και αυτές "διαλογισμός"."