Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μειώνει το στρες με φυσικό τρόπο

Το στρες είναι κάτι δεδομένο στη ζωή. Αλλά δεν είναι όμως απαραίτητο.

Όλοι ξέρουμε τα αρνητικό αποτελέσματα του στρες. Μειώνει την απόδοση στην εργασία, βλάπτει τις σχέσεις και δημιουργεί προβλήματα στο σώμα. Με λίγα λόγια, δεν μας αφήνει να απολαύσουμε τη ζωή. Επίσης, συσσωρεύεται στο σύστημα κατά τη διάρκεια της ζωής. Ακόμα και ένας καλός ύπνος ή οι εκτεταμμένες διακοπές δεν αρκούν για να αναρρώσουμε πλήρως από το συσσωρευμένο στρες.

Hormones and Behavior 1978 10(1):54-60

Δημιουργώντας ισορροπία στη ζωή

Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εξωτερικά για να μειώσουμε το στρες μας, ή μπορεί και να μην υπάρχουν. Αλλά, είτε υπάρχουν, είτε όχι, ο Υπερβατικός Διαλογισμός εξαλείφει το στρες στο σώμα, από μέσα μας. Όταν ασκείς τακτικά τον Υπερβατικό Διαλογισμό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ισορροπημένη ζωή, περισσότερη ενέργεια και δυναμισμό και περισσότερη εκτίμηση για τα πάντα.

Πιο ήρεμη αντίδραση στα προβλήματα

Επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, η επίδραση ισορροπίας που παράγει ο Υπερβατικός Διαλογισμός μπορεί να φέρει διαφορετικά οφέλη για διαφορετικούς ανθρώπους. Για παράδειγμα: αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, βελτίωση του ύπνου, περισσότερη ενέργεια, ή βελτίωση στις διαπροσωπικές σχέσεις. Παρ' όλα αυτά, ένα όφελος που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι γενικά μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις στρεσογόνες κατάστασεις, αφού μάθουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό.

Πώς ο Υ.Δ. μειώνει το στρες (6 λεπτά)
Δρ. Οζ, καρδιοχειρούργος

Επιστημονικές μελέτες για το στρες

Διαβάστε πληροφορίες από γιατρούς και ερευνητές για το πώς ο Υπερβατικός Διαλογισμός αυξάνει την νοητική και σωματική υγεία και την μακροζωία, ενώ μειώνει τις συμπεριφορές που βλάπτουν την υγεία.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός, το στρες και ο εγκέφαλος

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός, το στρες και η καρδιά

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Dr William Weir, Consultant

Δρ. Γουίλιαμ Γουέιρ
σύμβουλος για μεταδοτικές ασθένειες

"Το ψυχολογικό στρες έχει πολλά αρνητικά αποτελέσματα στο σώμα, για παράδειγμα, έχει καταστροφική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός διαλύει το στρες και έτσι συνιστάται ανεπιφύλακτα, γιατί εμπλουτίζει τη ζωή."

Dr Donovan Leitch, Poet and Songwriter

Ντόνοβαν
ποιητής και συνθέτης

"Είχα όλα τα βάσανα του δυτικού κόσμου: άγχος, θυμό, στρες και φόβο. Και όλα αυτά δημιουργούν αρρώστια. Τα τελευταία 40 χρόνια έχω βιώσει τα απολύτως θεραπευτικά αποτελέσματα του Υπερβατικού Διαλογισμού."