Βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μας επιτρέπει να έχουμε πιο επιτυχημένες και διαπροσωπικές σχέσεις, που μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερη πληρότητα. Αυξάνει την ικανότητά μας να προσφέρουμε περισσότερα στους άλλους, με έναν θετικό τρόπο.

Όλες οι επιτυχημένες ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στην προσφορά. Αλλά μπορούμε να δώσουμε μόνο ό,τι έχουμε. Συχνά, στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, τα αποθέματα ενέργειάς μας έχουν εξαντληθεί και δεν μας απομένει ενέργεια για τους φίλους και την οικογένειά μας. Επομένως, είναι αναπόφευκτο οι σχέσεις να πλήττονται.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μειώνει το στρες και την ένταση, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο για την καλή ανθρώπινη επικοινωνία και προσθέτει περισσότερη ωριμότητα και ανεκτικότητα στην προσωπικότητά μας. Επίσης έχει βρεθεί επιστημονικά οτι ο Υ.Δ. αναπτύσσει μια πιο διευρυμένη επίγνωση, περισσότερη ευτυχία, καθώς και εκλεπτισμένα συναισθήματα. Όλα αυτά συμβάλλουν στη δημιουργία μίας πιο θετικής και θερμής προσωπικότητας, ικανής να απολαμβάνει βαθύτερες σχέσεις και μια πιο πλούσια προσωπική ζωή.

Anxiety, Stress and Coping: An International Journal 1993 6:245–262

Βελτιώστε τις εργασιακες και τις προσωπικές σας σχέσεις

Μία επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν διοικητικά στελέχη και εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία βρήκε ότι, μετά από τρεις μήνες τακτικής άσκησης βρήκε ότι, μετά από τρεις μήνες τακτικής άσκησης του Υπερβατικού Διαλογισμού, σημειώθηκε βελτίωση στις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις όσων ασκούσαν τον Υ.Δ., σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, η οποία απαρτίζονταν από εργαζόμενους από την ίδια εταιρία, που δεν ασκούσαν τον Υ.Δ.

Φρόντισε πρώτα τον εαυτό σου

Τα λίγα λεπτά που αφιερώνουμε στη φροντίδα του εαυτού μας, μέσω της άσκησης του Υπερβατικού Διαλογισμού, αυξάνουν την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της οικογένειας, των φίλων και των συναδέλφων μας.
Μέσω αυτής της απλής διαδικασίας, που επιτρέπει στον νου να ηρεμήσει και να φτάσει σε πιο ήσυχα επίπεδα και να βιώσει μία κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης, στην οποία το σώμα ξεκουράζεται βαθιά και ο νους είναι σε πλήρη εγρήγορση, το βαθιά ριζωμένο στρες και η κούραση διαλύονται με φυσικό τρόπο.
Αυτή η μοναδική κατάσταση παράγει πολύ μεγάλη συνοχή, δηλαδή τάξη, στη λειτουργία του εγκεφάλου, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την εμπειρία περισσότερης γαλήνης, αρμονίας, νοητικής διαύγειας και την ικανότητα να εκτιμά κανείς καλύτερα τις καταστάσεις. Προσθέτοντας την εμπειρία της ηρεμίας, που παρέχει ο Υπερβατικός ΔΙαλογισμός, στο καθημερινό μας πρόγραμμα, η εσωτερική μας γαλήνη αυξάνεται. Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι (ως αποτέλεσμα της ηρεμίας του νου), έχουν λιγότερο στρες  και αισθάνονται λιγότερη πίεση στο σπίτι και στη δουλειά τους.
Είναι αλήθεια ότι αν είμαστε πιο θετικοί και ανοιχτοί απέναντι στους άλλους, τότε οι άλλοι ανταποκρίνονται και είναι πιο ανοιχτοί και θετικοί απέναντι σε εμάς. Με αυτό τον τρόπο, η εσωτερική ανάπτυξη που συμβαίνει με τον Υπερβατικό Διαλογισμό φέρνει πιο ευχάριστες σχέσεις σε όλους τους τομείς της ζωής: στη δουλειά, στην οικογένεια και στην κοινωνία.
Αυτά τα οφέλη του Υπερβατικού Διαλογισμού στο άτομο έχουν σημαντική επίδραση και στην κοινωνία. Όταν τα άτομα έχουν λιγότερο στρες και χρησιμοποιούν περισσότερο από το δημιουργικό τους δυναμικό, τότε αυτόματα δημιουργούν μια πιο θετική επίδραση στην κοινωνία.

Ο Υ.Δ. βελτίωσε τις διαπροσωπικές μου σχέσεις
(1 λεπτό) Supermodel Racquel Zimmerman

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Ρέιτσελ 
Σχεδιάστρια μόδας, Αγγλία

"Από τότε που άρχισα να ασκώ τον Υ.Δ., αισθάνομαι ότι ελέγχω περισσότερο τη ζωή μου. Έχω περισσότερη ισορροπία και περισσότερη δημιουργικότητα. Νιώθω πολύ ήρεμη και μπορώ να βρω τις λύσεις σε προβλήματα τα οποία με πανικόβαλαν πριν αρχίσω να διαλογίζομαι. Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου μού λένε ότι είμαι πιο ήρεμη και πιο συγκεντρωμένη και ότι έχω περισσότερη συμπόνια για τους άλλους ανθρώπους. Πραγματικά αισθάνομαι ότι έχω αλλάξει και πιστεύω ότι ο Υ.Δ. είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έκανα ποτέ. Μακάρι να τον είχα ανακαλύψει νωρίτερα. Θα με είχε βοηθήσει απεριόριστα, ειδικά στα φοιτητικά μου χρόνια που είχα φοβερό στρες. Ο Υ.Δ. είναι δώρο Θεού. Τώρα έχω όρεξη για ζωή!"