Εσωτερική γαλήνη: μια εμπειρία του νου και του σώματος

Η βαθιά ανάπαυση, που βιώνουμε στον Υπερβατικό Διαλογισμό, χαλαρώνει το σώμα και του επιτρέπει να διαλύσει το στρες και τη συσσωρευμένη κούραση.

Όταν το νευρικό σου σύστημα έχει λιγότερες εντάσεις, τότε μπορείς να αντιδράς πιο ήρεμα σε προβλήματα που εμφανίζονται. Δεν αρκεί να σκεφτόμαστε την εσωτερική γαλήνη. Πρέπει να την βιώσουμε στο σώμα μας.

Ο Μαχαρίσι μιλά για την ευτυχία
(3 λεπτά)

Βίωσε την γαλήνη με φυσικό τρόπο

Όταν προσθέτουμε την εμπειρία ηρεμίας του Υπερβατικού Διαλογισμού στην καθημερινότητά μας, τότε η εσωτερική γαλήνη αναπτύσσεται εύκολα. Η φυσική τάση του νου είναι να κινείται προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης ευτυχίας και γαλήνης. Όταν ασκούμε τον Υ.Δ., αυτή η διαδικασία συμβαίνει με φυσικό και αυτόματο τρόπο.  

Βάλε τον διαλογισμό στο καθημερινό σου πρόγραμμα

Η πραγματική εσωτερική γαλήνη είναι η αίσθηση ηρεμίας και τάξης που χρειάζεται για να είναι κάποιος αποτελεσματικός στον σημερινό κόσμο των πολλών υποχρεώσεων. Στα αθλητικά, αυτό κάποιες φορές ονομάζεται "η ζώνη", μια κατάσταση στην οποία οι αθλητές έχουν κορυφαία απόδοση, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν μια κατάσταση ηρεμίας και ισορροπίας. Δεν χρειάζεται να πας στην κορυφή ενός βουνού για να βρεις εσωτερική γαλήνη. Απλώς να ασκήσεις τον Υπερβατικό Διαλογισμό δύο φορές την ημέρα.

Προσθέτοντας την εμπειρία ηρεμίας που παρέχει ο Υ.Δ. στην καθημερινότητά σου, η εσωτερική γαλήνη αναπτύσσεται. Είναι όπως όταν βάφουμε ένα ύφασμα, με τον παλιό τρόπο: Το βουτάμε στη μπογιά και μετά το απλώνουμε στον ήλιο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι το χρώμα να σταθεροποιηθεί. με τον ίδιο τρόπο, η εναλλαγή μεταξύ του Υ.Δ. και της δραστηριότητας γρήγορα παράγει μια κατάσταση, στην οποία ποτέ δεν επισκιάζεσαι από εμπειρίες που προκαλούν στρες. Όποια προβλήματα και να εμφανιστούν, τα αντιμετωπίζεις με έναν δυνατό, σταθερό νου.

Transcendental Meditation in Action

"Ανοίγω τα μάτια μου και λυπάμαι που έχουν περάσει τα 20 λεπτά!" (2 λεπτά) Έλλεν Ντιτζένερες

Κάνε
το πρώτο βήμα

Παρακολούθησε μία δωρεάν εισαγωγική διάλεξη!
Δρ. Δημήτριος Γλύκας,
Μαρία Γλύκα

Τηλ. 6934355444

Δρ. Ελίζαμπεθ Γιάνγκ 
Παθολόγος, Λονδίνο

"Μόλις τελειώνω τον Υπερβατικό Διαλογισμό, αισθάνομαι ανανεωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της ζωής… Έχω δει κυριολεκτικά χιλιάδες ανθρώπους να οφελούνται από τον Υπερβατικό Διαλογισμό και τον συστήνω σε όλους ανεπιφύλακτα."

Μένα, 11 ετών

"Ο Υ.Δ. μου δίνει μεγάλη ευτυχία. Αισθάνομαι χαρούμενη μέσα μου όταν διαλογίζομαι και αισθάνομαι χαρούμενη όταν τελειώνω τον διαλογισμό."